DelfSail 2016

Op 29 juni 2016 startte DelfSail 2016 traditioneel in de Eemshaven waar de schepen aan de kade lagen. In deze haven gaf Groningen Seaports op de Orange Blue Terminal het havendiner, gevolgd door een optreden van de band Di-rect. Een groots vuurwerk sloot de avond af. De volgende dag zijn de schepen uitgevaren over de Eems naar Delfzijl; de Sail in. In de haven van Delfzijl waren veel activiteiten en rondvaarten georganiseerd.

In totaal hebben 500.000 mensen het ‘Festival of Energy’ bezocht. Op 3 juli zijn de tall ships uitgevaren (Sail out) en  naar het volgende evenement in Antwerpen of Breskens gezeild. De hoogtepunten van DelfSail 2016 zijn weergegeven in het menu, dat verschijnt als u de cursor op de menu-optie houdt. Veel kijkplezier.

Zeer veel dank ben ik verschuldigd aan Groningen Seaports en de organisatie van DelfSail. Zonder hun medewerking was het maken van deze fotoreportages niet mogelijk geweest. Mijn zoon Jasper bedank ik voor het maken van de luchtfoto’s tijdens de vlootschouw. Mijn dochter Feikje heeft de foto’s van de activiteiten op de schepen en langs de kade gemaakt.

Koos Boertjens

Fotograaf